Dtm
A inceput era turbo?
Written by RallyZone   

1.6L TURBO. Chevrolet Cruze. O dubla, un podium full chevrolet, cam asa putem descrie in cateva cuvinte ce s-a intamplat in acest weekend, care tocmai s-a incheiat, in Brazilia, la Curitiba.

Din pacate doar in prima cursa cei de la Chevrolet au reusit un full podium. In cursa 2, pe a doua treapta a podiumului a urcat Tom Coronel.

Dupa prima etapa, echipa Chevrolet Europe detine 83 pct. iar la piloti

1.

Robert Huff
37 pt.

2.

Alain Menu
33 pt.

3.

Yvan Muller
33 pt
 
Wtcc 2011 CURITIBA
Written by RallyZone   

Azi are loc prima etapa de WTCC din sezonul 2011. Are loc in Brazilia la CURITIBA.

Dupa calificarile de ieri, primele 2 locuri ale grilei de start sunt ocupate de Robert Huff si Yvan Muller 

Noul regulament prevede ca in prima sesiune de calificari, primii zece piloti in functie de timpi obtin dreptul de a participa in sesiunea a doua, iar in ordinea timpilor inversati din aceasta prima sesiune se va pleca in mansa a doua a cursei. Pilotii ce nu intra in top 10,  raman cu timpii inregistrati in aceasta prima sesiune drept valabili ca si locuri de start pentru cursa in ambele manse. Astfel, Monteiro, Poulsen, Muller, Engstler, Huff, Bueno, Tarquini, Coronel, Barth si Nykjær au reusit cei mai buni 10 timpi, intrand in sesiunea finala de calificari, iar pilotul nordic obtinand conform noilor reglementari primul loc pe grila de start in mansa a doua.

In a doua sesiune, masinile turbo Chevrolet si-au adjudecat primele trei pozitii pe grila de start a primei manse.

Urmatoarea etapa va fii in BELGIA in 22-24 aprilie 2011

 
Spdzoom
Written by RallyZone   
In 10-11 Octombrie 2009 va invitam la RACE WEEKEND CLUJ-NAPOCA.

Evenimentul combina 3 tipuri de concursuri automobilistice, in cadrul carora participantii vor avea ocazia sa isi demonstreze calitatile de pilot la concursul de indemanare, sa isi masoare puterea masinilor pe care le conduc in cadrul concursului inter-cluburi Dyno Race, sau sa participe la cursa nocturna de sprint paralel organizata pe 200 de metri de catre KO Racing.

Evenimentul va avea startul sambata 10 Octombrie la ora 9:00 la sediul firmei SPD ZOOM, unde cluburile sunt invitate la un concurs inedit DYNO RACE. Concursul consta in masurarea puterii la roata a autoturismului pe standul dinamometric Superflow AutoDyn30. Autovehiculele vor fi impartite in 3 categorii distincte: motor benzina – aspirat, motor turbo – diesel, motor turbo sau compresor – benzina. Fiind un concurs intre cluburi, fiecare club va inscrie 3 masini, cate 1 pentru fiecare categorie. Castigator va fi desemnat clubul care acumuleaza cei mai multi cai putere. Se vor putea inscrie doar autoturisme cu tractiune pe o singura punte.

Cel de-al doilea concurs, Cursa de Accelerare, se va desfasura sambata 10 Octombrie incepand cu ora 18:00, la Centrul Agro Transilvania din localitatea Dezmir de langa Cluj-Napoca.
Cursa de indemanare, organizata de catre ON-BOARD.RO, va avea loc duminica 11 Octombrie incepand cu ora 10:00, pe un circuit amenajat in parcarea Centrului Agro Transilvania din localitatea Dezmir. Acest concurs va fi destinat exclusiv amatorilor, pilotii licentiati doritori sa participe la eveniment fiind incadrati intr-o clasa separata care nu va conta pentru clasamentul general al concursului.

Regulamentele fiecarui concurs le vom publica in curand, impreuna cu harta traseului, lista partenerilor evenimentului si detaliile despre cazare pentru cei din alte orase care doresc sa participe.

Inscrierile vor incepe in data de 15 Septembrie si se vor face prin e-mail. Numarul de participanti va fi limitat la toate cele 3 concursuri.

Participantii vor avea instalate pe masini camere video on board, iar filmele vor fi publicate pe http://www.on-board.ro.