Fia-GT
Dunlop Preview: Cursa de 24 de ore de la Le Mans
Written by RallyZone   

Anvelopele Dunlop accepta din nou provocarea istovitoarei curse de 24 de ore de la Le Mans care se va desfasura, anul acesta pentru a 80-a oara consecutiv, in acest sfarsit de saptamana.

Viteza mare cu care se va rula partial pe drumuri publice, partial pe circuitul care are o lungime totala de 13,63 km va pune anvelopele Dunlop în fata multor provocari, în special pe segmentul de linie dreapta de mare viteza, în timp ce conditiile meteo ce pot varia dramatic pe parcursul celor 24 de ore de cursa fac din anvelope o alegere cruciala, iar din strategia anvelopelor un factor vital in cursa.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans este a treia etapa din Campionatul Mondial de Anduranta FIA (WEC), dar ramane unul din cele mai mari evenimente sportive din lume.

 

 

Dunlop a Class Act 

Dunlop este furnizor de anvelope pentru echipe atat la categoriile LMP1, LMP2, GTE Pro cat si la GTE de la Le Mans. La cea mai numeroasa clasa, LMP2, echipele aleg anvelopele care au castigat aceasta categorie în 2011, Le Mans Series si etapele precedente ale WEC, sau Intercontinental Le Mans Cup: Dunlop.

La categoria LMP2 se aliniaza la start cele mai usoare 20 de prototipuri provenite de la mai multi constructori si cu o mare varietate de motoare folosite. Aceasta înseamna ca de la anvelopele Dunlop se cere o capacitate mare de operare pentru a permite diferite combinatii cu un nivel înalt al aderentei si durabilitatii.

În conditiile în care toate masinile alearga cu aceleasi anvelope, competitia se va axa pe capacitatea echipelor si pilotilor de a descoperi secretele performantei anvelopelor si circuitului, lucrand îndeaproape cu inginerii Dunlop.

 

 

Premiu special pentru castigatorul categoriei LMP2

În semn de recunoastere pentru faptul ca toti concurentii de la categoria LMP2 au ales anvelopele Dunlop, compania a anuntat un premiu special pentru castigatorul acestei categorii: anvelope gratuite pentru restul sezonului pentru echipa ce va obtine un podium la general în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Istoria Dunlop la cursa de 24 de ore de la Le Mans

Istoria Dunlop în cursa de 24 de ore de la Le Mans înseamna 34 de victorii – cele mai multe victorii din toate timpurile obtinute de un producator de anvelope. Dunlop a castigat cu Bentley, Alfa Romeo, Bugatti, Jaguar, Ferrari, Porsche si Mazda, pentru a numi numai cateva din masinile care au luat startul în aceasta cursa.

De la victoria lui John Duff si Frank Clement, care au trecut primii linia de sosire în 1924 la volanul unui Bentley de 3 litri, pana la victoria impresionanta a echipei formata din Volker Weidler, Johnny Herbert si Bertrand Gashot la volanul unei Mazda cu motor rotativ, Dunlop a demonstrat de fiecare data adevarata arta si pasiune pentru anvelope.

Între timp, Dunlop si-a adjudecat nenumarate victorii la clase, una din cele mai memorabile fiind chiar victoria echipei Greaves Motorsport cu al lor Zytek Nissan la clasa LMP2.

Fortul Dunlop la Le Mans

 


În total, 23 din cele 56 de masini de pe lista de înscrisi la Le Mans vor alega cu anvelope Dunlop, la categoria LMP1 Dunlop fiind partener al echipei OAK Racing. Echipa franceza este singura de la aceasta categorie care concureaza cu anvelope Dunlop.

La categoria LMP2 lucrurile stau cu totul altfel, toate cele 20 de masini înscrise aici fiind echipate cu anvelope Dunlop.

Ca si la LMP1, la clasa GT – GTE Pro o singura masina este echipata cu anvelope Dunlop, respectiv cea a echipei JMW Motorsport. Echipa britanica a cunoscut deja succesul în European Le Mans Series, iar la Le Mans va purta creatia în materie de design a castigatorului competitiei Dunlop Art Car Competition.

La clasa GTE-Am, masina echipata cu anvelope Dunlop va fi cea a echipei americane Krohn Racing, un Ferrari 458.

Informatii, imagini si video de la competitie veti putea vedea aici: http://motorsport.dunlop.eu, iar imagini la rezolutie mare veti putea descarca de aici: http://bit.ly/K4kFxa  

Pentru mai multe informatii despre Dunlop, vizitati www.dunlop.eu