UN RALIU DE SENZATIE PENTRU COLINA MOTORSPORT
Written by RallyZone   

Penultima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2011, desfasurata la Iasi in perioada 23-24 septembrie, desi dominata de emotii, a fost una de succes pentru COLINA MOTORSPORT, masinile pregatite urcand pe podiumul mai multor clase.

La clasa 5, castigator a fost Alex Filip, care a depasit ghinionul de la Brasov, cand o pana la Renault-ul Clio R3 pe penultima proba speciala l-a facut sa piarda aceasta pozitie. Etapa de la Bacau va fi hotaratoare pentru adjudecarea titlului clasei, pe care Alex o conduce in acest moment.

 

Podiumul clasei 19 a avut drept protagoniste inca doua dintre masinile pregatite de catre COLINA MOTORSPORT. Mitsubishi-ul Evo 9 pilotat de Dragos Dinu a mai urcat o treapta fata de etapa de la Brasov, clasandu-se pe locul al doilea. A treia pozitie a revenit echipajului Edwin Keleti/Victor Ponta, in conditiile in care, ca si la precedentele doua etape, Mitsubishi-ul Evo X a pierdut minute importante cu o pana de cauciuc.

 

Valentin Porcisteanu ocupa locul al doilea in clasamentul etapei, inainte de pana facuta la Mitsubishi-ul Lancer Evo 9 pe cea mai lunga proba speciala a raliului. Retrogradat pe locul al patrulea in etapa de la Iasi, Vallino mentine totusi o diferenta mare fata de Bogdan Marisca, ceea ce inseamna ca emotiile pentru castigarea titlului de campion national se mentin, alaturi de prima sansa la obtinerea trofeului.

 

Evolutia debutantului Vlad Stoica, la bordul Citroen-ului C2R2 Max - cea de-a cincea masina pregatita de COLINA MOTORSPORT - a fost oprita de o iesire in decor, fara avarii importante, ruperea planetarei impiedicându-l totusi sa incheie competitia.

 

Daca etapa de la Iasi a fost una de senzatie, speram ca la Bacau – 14-15 octombrie - va fi un raliu senzational pentru COLINA MOTORSPORT si un final de campionat pe masura. Cu locuri importante pe podium la clasele la care concuram si masina campioana nationala a sezonului competitional 2011.– Alexandru Pitigoi, Director General COLINA MOTORSPORT

Clasament general FIA (clasele 1-10) – Raliul Iasiului „Dunlop”:

1.     Gergo Szabo / Zoltan Kohler – Mitsubishi Lancer Evo - 1:21:07,8

2.     Bogdan Marisca / Sebastian Itu - Mitsubishi Lancer Evo 9 – 1:22:27,2

3.     Dan Gartofan / Mihai Lazarescu – Subaru STI – 1:23:36,4

4.     Valentin Porcisteanu / Dan Dobre – Mitsubishi Lancer Evo 9 – 1:23:47,4

5.     Rares Tomita  / Levente Csegzy – Mitsubishi Lancer Evo 9 – 01:26:45,5


Sursa clasament: FRAS