Dan Girtofan : „Am iesit din calcule la titlu, dar avem sanse la podium ”
Written by RallyZone   

Dan Girtofan si Mita Lazarescu au bifat un rezultat important in weekend, locul 3 la Raliul Iasiului – Dunlop, ce ii mentine pe podiumul clasamentului general, cu sanse mari de a termina in primii 3 si la finalul sezonului. Cursa ieseana a fost una cu peripetii pentru Giri si Mita, care au avut parte de evenimente cât pentru 3 intreceri. A fost un raliu destul de greu, datorita probelor foarte bune si de foarte mare viteza, care au impus un ritm rapid. Pot sa spun ca am tinut pasul si am avut un ritm bun. Inceputul nu a fost unul prea fericit, am gresit la superspeciala, unde am pierdut o gramada de timp din cauza ca nu am putut sa intorc din prima pe lânga un butoi. Greseala care a fost penalizata cu aproape 7 secunde fata de primul loc, ceea ce e foarte mult. A doua zi dimineata, sâmbata, a plouat, dar noi nu am crezut ca macadamul nu este ud, ba chiar nu suferise modificari fata de prima zi, astfel ca am mers pe prima proba cu niste gume care nu erau adecvate”, a povestit Dan Girtofan, care a continuat: Proba lunga a fost una plina de evenimente pentru noi, atât pe partea de dus, cât si pe cea de intors. La dus, la 5 km de la start am lovit un cap de pod, dar am scapat fara distrugeri prea marri, iar, la jumatatea specialei, l-am prins pe Vali Porcisteanu din urma, care tocmai terminase de facut o pana, si am mers in praful lui, ba chiar am fost nevoiti sa oprim de 3 ori pe speciala pentru ca nu mai vedeam drumul. Am pierdut foarte mult timp din aceasta cauza. Pe proba de intoarcere am fortat ca sa ne mentinem pe locul 3, dar iar am lovit un podet, de data asta cu dreapta fata. Am strâmbat janta, care a inceput sa bata si am crezut ca avem pana, dar nu a fost asa, astfel am reusit sa mergem mai departe. La nici câtiva km, am  mai lovit un cap de pod, iar am zis ca avem pana, dar am scapat si de data asta, pentru ca pe final sa avem un ritm bun, care ne-a asigurat locul 3 la finalul raliului”.

Giri a precizat ca obiectivul sau pentru ultima etapa din 2011, Raliul Bacaului, este sa bifeze punctele necesare ca sa se mentina pe podium: Din pacate, am iesit din lupta pentru titlu, insa ramânem sa ne batem pentru locurile 2-3. Speram ca la Bacau sa obtinem un rezultat favorabil, care sa ne permita sa incheiem inca un sezon in primele 3 locuri”.

Dan Girtofan si Mita Lazarescu tin sa adreseze multumiri partenerului principal, Alexandrion Grup România, dar si partenerilor Mobil 1 prin Lubexpert România, BKP, Hotel Aro Palace, www.prorallyperformance.ro, www.bursacamerehotel.ro si www.bursabileteavion.ro.