Echipajele NRT sunt pregatite pentru ultima etapa
Written by Andi Hutanu   

Cele patru echipaje ale Napoca Rally Team si-au facut publice obiectivele pentru Raliul Argesului EUROMALL, ultima etapa a Campionatului National de Raliuri al Romaniei “Dunlop”, care se va desfasura in perioada 30 octombrie – 1 noiembrie la Pitesti si Campulung Muscel.

tempestaProaspetii detinatori ai Cupei Europei de Est la Raliuri, Tempesta si Dorin Pulpea abordeaza ultima etapa a campionatului intern cu un moral excelent. Mai mult decat atat, pe langa victoria in Novorosiysk Rally si in FIA European Rally Cup (East), deplasarea in Rusia a insemnat pentru echipajul Napoca Rally Team gasirea set-up-ului perfect pe macadam pentru Peugeot-ul S 2000, mai ales dupa schimbarea diferentialului. Asa incat Tempesta abordeaza increzator Raliul Argesului EUROMALL: Din pacate, ultima etapa nu inseamna pentru noi ce ne-am fi dorit sa insemne, dar suntem totusi in lupta pentru titlu, in care sunt implicate patru echipaje. Cred ca noi avem prima sansa pentru locul secund, dar va fi o batalie grea, o ultima confruntare in care conditiile meteo vor juca un rol determinant. Raliul Argesului se anunta a fi un raliu greu, majoritatea probelor fiind absolut noi pentru toti sportivii. Sunt convins ca ecarturile vor fi foarte mici, asa incat va trebui sa ne impunem inca de la inceput un ritm foarte ridicat. Pot spune ca asteptarile noastre sunt pozitive, suntem optimisti, mai ales ca in Rusia, in afara victoriei obtinute, am reusit sa gasim si setarile potrivite, cu diferentialul nou masina este mult mai prietenoasa. Asa incat cred ca vom reusi un rezultat bun sis per ca la sfarsitul sezonului sa avem doua echipaje ale Napoca Rally Team pe podiumul campionatului”, a declarat Tempesta.

mariscaSi Bogdan Marisca si Sebastian Itu sunt implicati in lupta pentru un loc pe podiumul Campionatului National de Raliuri al Romaniei la finalul sezonului 2009. Insa decizia de a nu lua startul in etapa precedenta, din cauza unei probleme tehnice, il indeparteaza definitiv pe Bogdan de titlul, neoficial, de vice-campion, dupa cum declara chiar el: La Arad am fost prezenti la recunoasteri, dar nu am luat startul din motive obiective. Din pacate, absenta nostra de la Raliul Aradului ne-a indepartat definitiv de locul doi. Pastram insa sanse pentru locul trei. Pentru asta, la Raliul Argesului ar trebui sa mergem foarte tare, sa castigam si sa ne pozitionam in fata concurentilor nostri. Asta e in teorie. In practica, ne asteapta un raliu foarte dificil, dur, foarte selectiv. Dar cu totii vom concura pe acelasi traseu, asa incat, daca noi vom reusi sa parcurgem toate probele fara probleme, cred ca vom obtine un rezultat bun. Daca nu vom reusi, locul cinci in campionat ne este asigurat oricum. Dar noi ne dorim, evident, mai mult decat locul cinci, asa incat la Pitesti vom ataca si vom incerca sa dam tot ce avem mai bun, a incheiat Bogdan Marisca.

dannyDupa locul doi la grupa A obtinut la Arad, Danny Ungur, din nou alaturi de Tony Avram, merge la Pitesti pentru alt rezultat foarte bun.”M-am acomodat bine cu masina si acest lucru se vede. Am incurcat putin socotelile la grupa A, cred ca Aradul a fost un raliu reusit pentru mine. La Arges il voi avea din nou alaturi pe Tony si mergem acolo pentru un nou rezultat bun, chiar foarte bun.  Ne asteapta insa un raliu foarte greu, cu unele segmente dure si, pe deasupra, foarte noroios, ploua incontinuu in acea zona. Nu vrem sa riscam sa stricam masina, dar va promit ca vom merge destul de tare, a spus Danny.

Pentru Vlad Cosma si Florin Dorca, prima etapa in care au concurat cu un Citroen C2R2 a insemnat si primul abandon din sezonul 2009. Timpii obtinuti pe probele Raliului Aradului  pana in momentul in care a gresit, dupa ce a ramas cu levierul schimbatorului de viteze in mana, il fac insa pe Vlad sa spere intr-un rezultat frumos la Pitesti, in ultima etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”. Din pacate, la Arad, chiar daca, in opinia mea, am mers bine, am avut o problema tehnica minora, eu am stiut sa o fac majora si a trebuit sa ne cosmaoprim. Mergem la Pitesti cu ganduri bune, stim ca putem obtine un rezultat frumos cu masina asta. Nu vreau sa incurc socotelile la grupa A, dar, cu toate astea, mi-ar placea sa terminam pe podium. Pentru a reusi acest lucru, va trebui insa sa ajungem cu masina intreaga la finalul raliului, a declarat, prudent, campionul Cupei Dacia, al Juniorilor si al grupei N2.

Andi Hutanu