Cluj, capitala internationala a drift-ului
Written by RallyZone   


Clujul va gazdui weekendul acesta cea mai importanta competitie motorsport de gen din Europa. Masini de peste 500 cp conduse de piloti cu experienta

se vor confrunta Intr-o spectaculoasa competitie internationala

 

 

In zilele de 15 si 16 Mai 2010, la Cluj, va avea loc la Polus Center, cea de-a 2 etapa a Campionatului European de Drift, King of Europe 2010.

 

mazda rx-7King of Europe este o competitie automobilistica internationala, cu participarea a peste 15 tari, In care piloti profesionisti Isi arata Indemanarea In arta derapajelor controlate. Acestia se vor lupta In 8 tari din Europa, pentru titlul de “Rege al Europei”. Anul acesta, campionatul a debutat In Serbia, pe 8 Mai, cu o etapa la care au participat si 8 piloti din Romania.

Anul trecut, tot In Cluj, King of Europe, eveniment organizat de catre 4Tuning si A.R.T.A. (Asociatia Romana de Tuning Auto) a reunit piloti din 12 tari care si-au demonstrat experienta In fata a peste 20.000 de spectatori.

 

Buna organizare a evenimentului de anul trecut precum si cresterea nivelului de experienta al pilotilor din Romania sunt motivele pentru care anul acesta King of Europe revine In Romania cu un numar dublu de participanti din strainatate. In plus, pilotii din Romania au ajuns la un nivel competitional ridicat si sunt adevarati pretendenti pentru titlul de King of Europe spune Mike Procureur, organizator KOE.

 

In week-endul 15-16 Mai, la Polus Center, publicul va putea admira, pe langa cei mai buni piloti de Drift din Europa, si o expozitie de masini modificate, pe partea de styling exterior, interior, motor si car-audio. Cele mai spectaculoase masini tunate din Romania vor fi expuse pentru public, dar vor participa totodata la concursurile de Tuning si Car-Audio.

 

In plus, In ambele zile, echipajele de raliu din Napoca Rally Academy vor face demonstratii cu masinile din Campionatul National de Raliu, astfel ca publicul va putea vedea cum se comporta si masinile cu tractiune integrala In comparatie cu cele de drift, care au tractiunea pe spate.

 

King of Europe Romania are loc Sambata 15 Mai si Duminica 16 Mai Incepand cu ora 10:00, la Polus Center, Cluj-Napoca. Biletul de intrare costa 20 de lei, intrarea copiilor sub 12 ani Insotiti de parinti este gratuita.

Saptamana aceasta, In Polus Center, iubitorii de masini pot vedea expusa o Mazda RX-7 de peste 500 cp, o masina de drift unica In Romania!