Interviu Pascalau Calin sau UKU in lumea liniilor
Written by RallyZone   

drag-uku411. Am auzit ca te dai la liniute, in ce clasa participi?

Da, ma dau la liniute si de obicei particip  la clasa de pana in 75 CP, dar am participat si la grupa de 100 CP sau 130 CP in cazul in care repartizarea pe grupe se face pe criteriul cailor putere, daca repartizarea se face dupa cilindree atunci particip in clasa de pana in 1600 cmc aspirat.

2. Ce zice lumea cand te vede cu o "dacie" la start?

De obicei oameni care nu cunosc masina "fac misto de mine", chiar nu odata mi s-a intamplat sa rada lumea de "filtrul de aer" scos in locul farului, sau sa aud chesti de genu "ce cauta asta cu dacia la start".

Altor pasionati de acest gen de concursuri le este oarecum "frica" sa zicem asa de dacia mea, pentru ca imi cunosc masina si stiu ce poate.

3. De cat timp participi la acest gen de concursuri si ce premi ai castigat pana acuma ?

Particip la "liniute" de 3 ani, iar prima cursa a fost un "esec" pentru mine pierzand toate cursele din cadrul acelui eveniment, pe urma au inceput sa se adune cateva premi: Locul 3-Mai 2008 la Baia Mare; Locul 4-August 2008  la Baia Mare; Locul 1 KoRacing ed.I Cluj-Napoca; Locul 2 Mai 2009 la Baia Mare.

Am participat chiar si la un eveninemt de Dragracing in Ungaria la Kiskunlacháza.

4.Am inteles ca ii modificata pe la motor, ce modificari, cati bani?

La motor s-a montat un filtru sport, sa schimbat evacurea cu una cu diametrul mai mare, catalizator sport, accelerator de gaze si toba finala direct flow, un soft de la Dimsport. Toate aceste modificari au dus masina de la 75 Cp in 85 de Cp. Dupa care s-a lucrat putin la chiuloasa, s-au polisat galeriile de evacuare si de admisie, s-a montat un regulator de presiune pe traseul de alimentare cu benzina si masina a scos la ultima masuratoare pe standul dyno 90.1 Cp la motor si 70 Cp la roata.Un cost aproximativ ar fi undeva la 700-800 E.

5.A meritat?

Daca stai sa te gandesti nu poti spune ca a meritat sa bagi bani astia in motorul asta, dar eu cum o fac din pasiune pentru mine s-a meritat.

Multi prieteni imi spun de ce nu fac un swamp la motorul asta cu unul mai performant, numai ca eu am un fix al meu, vreau sa scot ce se poate din motorul asta si daca o sa ajung la sume mai mari.

6.Ce planuri de viitor mai ai cu ea?

In viitorul apropiat vreau sa ii schimb axa cu came, un soft custom posibil cu un piggy-back, si o instalatie de NOS sau de injectie cu metanol; ultima varianta depinde de bugetul pe care o sa reusesc sa il strag.

7. Vrei sa o schimbi?

Pentru moment nu imi permit sa o schimb cu ceva ce imi convine mie, asa ca pentru moment raman la ea. In viitor poate o sa o schimb sau poate o sa mai imi cumpar o masina pentru plimbat si dacia sa ramana masina mea de drag sau "liniute" in limbajul nostru.

8. Ramai la liniute sau te-ai gandit sa urci si la o clasa superioara, gen vtm, raliuri ?

Pentru moment raman la liniute, chiar daca ma pasioneaza si celelate genuri de concursuri din clasele superioare pentru ca acolo se vede adevarata valoare a unui pilot dar nu imi permit sa ajung acolo, momentan sunt student si singurul sprijin material ii bursa de student si daca reusesc sa mai fac cateva economii..